logo

Liderii PNL, PL și PVE despre rezultatele alegerilor parlamentare


https://www.ipn.md/ro/liderii-pnl-pl-si-pve-despre-rezultatele-alegerilor-parlamentare-7965_1047738.html

Liderii Partidului Național Liberal, Partidului Liberal și Partidului Verde Ecologist dau vina pe organizatorii alegerilor parlamentare din 24 februarie pentru rezultatul modest obținut de aceste trei partide unioniste. În plus, consideră incorect că o parte semnificativă a societății, unioniștii, nu sunt reprezentați în noul legislativ, dar promit să-și consolideze forțele, transmite IPN.

Președintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohnițchi, susține că rezultatele scrutinului întristează și bucură formațiunea, în pofida situației electorale și pre-electorale incerte. „Noi am fost atacați și, totodată, marginalizați. Am fost în condiții inegale”, a spus politicianul la postul public de televiziune Moldova 1. De rezultatul mic obținut de partidul pe care îl reprezintă, Anatol Prohnițchi învinuiește inclusiv blocul ACUM.

Președinta Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, susține că alegerile din 24 februarie nu au fost unele corecte. Potrivit ei, nu au fost votate partidele doctrinare, iar în legislativ nu au ajuns partide veritabile de dreapta. „Este nevoie în Republica Moldova de o polarizare ca să se știe cine este cu Vestul, cine cu Estul”, a declarat politiciana. Potrivit ei, alegerile locale care vor avea loc în acest an reprezintă o platformă bună pentru partidele unioniste.

Prim-vicepreședinta Partidului Liberal, Corina Fusu, spune că la urnele de vot nu au ieșit unioniștii care au așteptat o voce clară unionistă pentru acest scrutin. „Ne pare rău că stataliștii au exclus unioniștii în aceste alegeri și după o perioadă lungă de timp în Parlamentul Republicii Moldova nu va exista niciun partid cu platformă unionistă”, spune liberala. Corina Fusu spune că PL va face tot posibilul ca să fortifice segmentul unionist din țară.

Editorialistul Nicolae Negru susține că, deși au existat mai multe partide cu dezideratul unirii, alegătorii nu și-au dat votul pentru acestea astfel ca să acceadă în Parlament. „Nu au fost suficient de convingători. Trebuie să întreprindă ceva ca să-i convingă pe alegători și merită să-i voteze”, a spus el.

Urmare a scrutinului din 24 februarie, niciunul dintre partidele care au ca deziderat Unirea Republicii Moldova cu România nu au trecut de pragul electoral pentru a fi reprezentate în Parlament.