logo

Liderii organizaţiilor de tineret propun organizarea unui Consiliu al Tinerilor


https://www.ipn.md/ro/liderii-organizatiilor-de-tineret-propun-organizarea-unui-consiliu-al-tinerilor-7967_1004474.html

Liderii a câtorva organizaţii de tineret din Romania, Moldova, Ucraina, Azerbaijan, Estonia şi Rusia au avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. În cadrul discuţiilor, aceştia au venit cu iniţiativa creării unui consiliu al tinerilor, transmite IPN

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a spus că întrevederea a  fost o bună ocazie să vadă nu doar părţile bune, dar şi anumite lacune existente în colaborarea dintre instituţiile publice cu organizaţiile neguvernamentale a tineretului. „ Cred că ideea la nivel general este una bună, trebuie să fie formată o platformă generală de coordonare. Dacă se va contura o formă acceptabilă pentru toţi,  pot să confirm că vom pune la dispoziţia acestor organizaţii platforma parlamentară pentru formarea unui consiliu coordonator al tineretului”, a mai spus Lupu.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Forumului internaţional „Tânărul lider al secolului 21” care este desfăşurat al 3 an consecutiv.

Prim-ministru al Guvernului Tinerilor din Republica Moldova, Stanislav Cebanciuc, a spus că crearea unui consiliu al tineretului ar oferi o serie de oportunităţi tinerilor şi cea mai eficientă cale de a-i învăţa este prin intermediul schimbului intercultural, schimbul de experienţă.

Liderul Mişcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, consideră că tinerii sunt viitorul ţării şi pentru a-i menţine în ţară trebuie să îi ajutăm.  „Tinerii din Moldova înfruntă dificultăţi în găsirea unui loc de muncă , nu au un spaţiu locativ, ei au nevoie de schimbări. Ne-am adunat la acest forum pentru a încerca să facem schimbări şi pentru a crea o conlucrare între instituţiile publice şi organizaţiile de tineret”, mai spune Pascaru.

În perioada 1-7 aprilie, câteva organizaţii de tineret au desfăşurat acţiuni de binefacere, donaţii de carte la casele de copiii şi seminare de voluntariat cu ocazia săptămânii dedicate tinerilor.