logo

Liceul „Vasile Alecsandri” din Bălţi a cucerit „Cupa Guvernului” la fotbal


https://www.ipn.md/ro/liceul-vasile-alecsandri-din-balti-a-cucerit-cupa-guvernului-la-fotbal-7979_1022884.html

Echipa Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din oraşul Bălţi a câştigat pentru a doua oară „Cupa Guvernului” la fotbal, la care au participat juniori cu anul naşterii 2001-2002, transmite IPN.

În finala desfăşurată în premieră pe stadionul Centrului de Pregătire al Selecţionatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă, elevii din nordul ţării au obţinut victorie cu scorul de 4-0 în faţa echipei Liceului Teoretic „Universum” din satul Sărata Galbenă, raionul Hînceşti. Daniel Danu a reuşit o dublă, iar Marius Ţurcanu şi Dan Dumbrăvanu şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor. „Sunt foarte bucuros că am cucerit titlul de golgheter. Am meritat această victorie”, a declarat pentru IPN atacantul Daniel Danu.

În meciul pentru locul 3, formaţia Liceului Teoretic din Măgădăceşti a învins în urma executării loviturilor de departajare echipa Gimnaziului din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni.

Turneul republican de fotbal „Cupa Guvernului” este organizat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei, Federaţia Moldovenească de Fotbal, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne. Această competiţie a adunat, ca de fiecare dată, un număr impresionant de participanţi – peste 9000 de echipe şi 13 mii de elevi de la instituţiile de învăţământ din ţară.