logo

Liceul „Universul” se poate lăuda cu cel mai mare teren de fotbal la o școală din Chișinău


https://www.ipn.md/ro/liceul-universul-se-poate-lauda-cu-cel-mai-mare-7967_1108403.html

Peste 920 de elevi vor avea acces la cel mai mare stadion de fotbal (dimensiuni standard) de la o instituție de învățământ din municipiu. Terenul a fost inaugurat, joi, la Liceul Teoretic „Universul” din cartierul Telecentru. Stadionul a fost construit de Primăria Chișinău în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, transmite IPN.

Proiectul de amenajare a stadionului este parte a Proiectului „Fotbal în școli” și a costat peste 7,1 milioane de lei. Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a declarat că prin această investiție municipalitatea își reafirmă angajamentul său de a oferi tinerilor oportunități de practicare a sportului, în special a fotbalului.

Aceasta nu este singura investiție realizată de Primăria Chișinău în infrastructura liceului. În ultimii ani, municipalitatea a mai alocat bani pentru instalarea rampelor de acces pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, pentru dotarea blocului alimentar cu tehnica necesară și pentru lucrările de reparație a sistemului de încălzire.