logo

Liberalii o acuză pe Silvia Radu de uzurparea puterii și o invită cu un raport la CMC


https://www.ipn.md/ro/liberalii-o-acuza-pe-silvia-radu-de-uzurparea-puterii-si-7967_1040497.html

Liberalii o acuză pe Silvia Radu, primar interimar, de uzurparea puterii și o invită cu un raport la ședința Consiliului municipal Chișinău.  Același lucru le este cerut și viceprimarilor Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu, toți trei fiind acuzați de uzurparea puterii și de promovarea reformelor ilegale.

Potrivit președintelui fracțiunii PL, mai multe așa-zise reforme, printre care și reorganizarea unor direcții municipale, sunt ilegale și s-au făcut la comanda primarului interimar. Iar unele proiecte aprobate de către Consiliul municipal ar fi fost modificate după votare. „În proiectul de decizie cu privire la organigrama Direcției educație, tineret și sport, am consultat strenograma și am văzut că nu a fost nicio propunere la acest proiect. Or, în proiectul aprobat deja de CMC informația este alta”, a spus Cebanu.

Liberalii au cerut autorilor acestor proiecte să se prezinte în fața aleșilor locali pentru a face claritate. „Chestiunea asta e la limita legii. Se cunoaște demult despre aceste lucruri. Dincolo de ilegalități, dincolo de faptul că doamna Radu uzurpează în fiecare minut puterea locală prin aflarea ei la Primărie fără nicio bază legală, mandatul ei este ilegal și a expirat odată cu depunerea cererii de demisie de către Chirtoacă”, a mai spus Ion Cebanu.

Consilierii din celelalte fracțiuni au spus că liberali și-au început campania electorală. „Liberalii au dat startul campaniei electorale, să facem abstracție de la politică să îi chemăm în sală și să lucrăm”, a declarat Veaceslav Bulat, consilier PPEM. „A început campania electorală și primii au început-o liberalii. Zece ani au distrus Chișinăul și acum au început să fie activi. Totuși, ceea despre ce vorbește Cebanu, dacă este adevărat, este foarte rău. Propun să facem o comisie și să verificăm”, a declarat consilierul comunist Vasile Chirtoca.

Reprezentantul Cancelariei de Stat a declarat că acuzațiile aduse de liberalul Ion Cebanu vor fi analizate și ulterior instituția va veni cu un răspuns oficial.

Consilierii liberați au părăsit ședința. „Nu mai dorim să participăm la acest balamuc”, a invocat Ion Cebanu. CMC a anunțat pauză. Ședința poate fi întreruptă în cazul lipsei de cvorum.