logo

Liberalii din CMC o critică pe Silvia Radu pentru cum a organizat deszăpezirea


https://www.ipn.md/ro/liberalii-din-cmc-o-critica-pe-silvia-radu-pentru-cum-7965_1039605.html

Consilierii Partidului Liberal din Consiliul municipal Chișinău o critică pe Silvia Radu, primar interimar, pentru faptul cum a organizat deszăpezirea și spun că, la o săptămână de la căderea ninsorilor, în oraș e dezastru. Liberalii afirmă că în timpul intemperiilor din aprilie anul trecut, primarul suspendat Dorin Chirtoacă a reușit, cu aceleași resurse, să deblocheze orașul în mai puțin de 24 de ore, transmite IPN.

Liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, dacă în curtea Primăriei poate fi observat un strat de sare „de două degete”, în majoritatea curților de bloc, pe trotuare şi pe străzile din capitală şi din suburbii, cu excepția arterelor principale, situaţia este gravă. Peste 260 de persoane au suferit traumatisme căzând pe gheață, pentru că nu s-a intervenit şi nu este nici pic de nisip. „Lucrurile nu sunt puse la punct de aici, din Primărie. Principalul vinovat e madame Radu – pentru sutele de căzături, traumatisme, pentru situația din suburbii”, spune liderul fracțiunii.

Ion Cebanu a menţionat că nu este vorba despre politică, ci de profesionalism, care lipsește în cazul actualului edil interimar. „Așa se întâmplă când nu se lucrează sistemic şi când nu știi unde ai nimerit”, a notat Ion Cebanu. Acesta se întreabă unde sunt acei cârcotași care comentau şi îl acuzau mereu pe primarul suspendat Dorin Chirtoacă, iar acum au luat apă în gură. „În câteva luni doamna primar a reușit să ducă de râpă toată municipalitatea şi, dacă va continua așa, va duce de râpă şi toate subdiviziunile Primăriei şi în general orașul”, afirmă liberalul.

Ion Cebanu a mai spus că o altă problemă este că nu au fost încheiate contracte cu prestatorii de servicii de deszăpezire şi împrăștiere a antiderapantului. Un exemplu este întreprinderea „Exdrupo”. Și acest lucru se întâmplă în condițiile în care Silvia Radu reproșa acest lucru altor funcționari.