logo

Legea privind instituirea Corpul de control al premierului, votată în lectura a doua


https://www.ipn.md/ro/legea-privind-instituirea-corpul-de-control-al-premierului-votata-in-lectura-a-d-7965_1005894.html

Prim-ministrul Republicii Moldova va avea un corp de control. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în a doua lectură de către majoritatea parlamentară. Iniţiativa aparţine Guvernului, transmite IPN.

Corpul de control al prim-ministrului va fi instituit în cadrul Cancelariei de Stat.  Acesta va efectua controlul implementării eficiente şi în termen de către administraţia publică centrală de specialitate a responsabilităţilor puse în sarcina acesteia. Va colecta, generaliza şi analiza informaţia privind chestiunile care fac obiectul controlului autorităţile guvernamentale, având obligaţia să pună la dispoziţia reprezentanţilor acestei subdiviziuni documentele şi informaţiile solicitate. Rezultatele verificărilor vor fi consemnate în rapoarte de control care vor fi prezentate premierului, cu concluziile şi propunerile de rigoare.

De asemenea, Corpul de control va verifica corectitudinea rapoartelor şi dărilor de seamă prezentate de către conducătorii autorităţilor guvernamentale.

Acest proiect a fost votat în prima lectură anul trecut.