logo

Leancă: Moldova înregistrează realizări importante pe timpul Preşedinţiei elene a UE


https://www.ipn.md/ro/leanca-moldova-inregistreaza-realizari-importante-pe-timpul-presedintiei-elene-a-7965_1011974.html

Republica Moldova înregistrează cele mai importante realizări în procesul de integrare europeană pe durata preşedinţiei elene a Uniunii Europene. Declaraţia a fost făcută de către prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul întrevederii cu ministrul afacerilor externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos, aflat într-o vizită la Chişinău, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Iurie Leancă a menţionat că Moldova apreciază sprijinul oferit de către preşedinţia elenă a UE  în avansarea dialogului moldo-comunitar. „Vom marca două dintre cele mai importante realizări ale procesului de integrare europeană a Republicii Moldova pe perioada mandatului preşedinţiei elene a UE: liberalizarea regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere cu UE”, a spus prim-ministrul.

Oficialul elen, Evangelos Venizelos, a confirmat disponibilitatea Greciei de a susţine în continuare Republica Moldova în realizarea reformelor democratice şi integrarea europeană. Şeful diplomaţiei elene a menţionat importanţa semnării memorandumului de cooperare, la nivelul ministerelor de externe, privind apropierea Republicii Moldova de UE, pentru consolidarea relaţiilor bilaterale.