logo

Laureații concursului ,,Limba noastră-i o comoară” au primit în dar cărți


https://www.ipn.md/ro/laureatii-concursului-limba-noastra-i-o-comoara-au-primit-in-7967_1047369.html

Laureații concursului național ,,Limba noastră-i o comoară” au primit în dar dicționare universale ale limbii române, donate de Guvernul României. Ceremonia de transmitere a avut loc astăzi, 1 martie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, transmite IPN.

„Speranțele noastre de rod pentru acest popor sunteți voi, dragi elevi, profesori de limba română, care îi ghidați către o atitudine față de limba noastră, către o cultivare a modului în care o vorbim, o lecturăm”, a declarat ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc,

Prezentă la eveniment, ministra pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, consideră că reușita în viață se bazează pe poziționarea elementelor unui triunghi: elev-familie – școală – minister, respectiv guvern. Natalia-Elena Intotero că ministerul pe care-l reprezintă va continua să fie partener în activitatea culturală desfășurată de Republica Moldova.

Concursului național ,,Limba noastră-i o comoară” este organizat anual de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a  promova modelul vorbitorului cult de limba română. Ediția anului 2018 a fost extinsă pentru toate treptele de școlarizare, fiind dedicată poetului Iulian Filip. Concursul a inclus două secțiuni: eseu și text argumentativ și produs digital, adică un filmuleț original.