logo

Lansarea proiectului “Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova)


https://www.ipn.md/ro/lansarea-proiectului-initiative-comune-ale-organizatiilor-societatii-civile-de-p-7542_1065626.html




Chişinău, 15.12.2016

 

La 15 decembrie 2016, ora 10.00, va avea loc conferința de presă pentru lansarea proiectul “Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova) implementat de Asociația Obștească ”Demos” în parteneriat cu asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și “SERDTE” (Bender).

Proiectul prevede consolidarea capacităților rețelelor informale de prestatori ai Serviciului Integrare Socio-Profesională pentru a oferi tinerilor servicii de calitate, la standarde europene. În acest sens, 20 reprezentanți ai Autorităților Publice și ai ONG-urilor de pe ambele maluri ale Nistrului vor avea posibilitatea să învețe din cele mai bune practici existente în acest domeniu în Republica Moldova și Italia.

Serviciul Integrare Socio-Profesională reprezintă un complex de servicii și activități care vine să sprijine tinerii  dezavantajați cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani în procesul de tranziție la viața independentă. Serviciul pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților sociale și de autonomie, orientare profesională și integrare socială. În 8 ani serviciul implementat de echipa „Demos” și partenerii săi s-a extins în nordul și centul țării, iar din anul 2014 și în regiunea transnistreană. Datorită acestui proiect vom avea posibilitatea de a extinde și consolida rețeaua prestatorilor Serviciului Integrare Socio-Profesională, precum și a oferi unui număr mai mare de tineri defavorizați oportunități pentru o viață mai bună, susține Liliana Samcov, Director A.O. „Demos”.

Obiectivele proiectului:

  1. Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile prestatoare de servicii sociale din Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați;
  2. Integrarea socio-profesională a 275 tineri defavorizați de pe ambele maluri ale Nistrului;
  3. Sensibilizarea Autorităților Publice de pe ambele maluri ale Nistrului față de necesitatea și importanța Serviciului Integrare Socio-Profesională pentru îmbunătățirea calității vieții tinerilor defavorizați.
     

Proiectul, cu o durată de 28 luni, va fi implementat de Asociația Obștească ”Demos” în parteneriat cu Asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și „Serdțe” în 11 raioane și 2 municipii din dreapta și stînga Nistrului. Bugetul total al proiectului este de 738,737,00 Euro, dintre care 590,990.00 Euro reprezintă suma grantului oferit de Uniunea Europeană în cadrul programului ”Consolidarea Măsurilor de Încredere (CBM) IV.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Liliana Samcov, manager de proiect, AO "Demos" GSM: + 373 690 151 76



____________________________________________________________________________
 

Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat de Caritas Viena şi Municipalitatea Viena. 
Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova
Adresa: Str. M.Kogâlniceanu, 12, or.Chişinău, MD-2001, Republica Moldova
Tel: +373 22 505210
Fax: +373 22 272622
 

Proiect implementat de Asociaţia Obştească “DEMOS”
Adresa: Str. Alexandru cel Bun, 18 “b”, or. Edineţ, MD-4601, Republica Moldova
Tel/fax: (+373 246) 23018
 

Comisia Europeană este o instituţie executivă.
„Uniunea Europeană este constituită din 28 state membre care au decis să-şi unească treptat cunoștințele, resursele şi destinele. Pe parcursul a 50 de ani de extindere teritorială au construit împreună o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, păstrând totodată diversitatea culturală şi libertăţile individuale.
Uniunea Europeană s-a dedicat ideii de împărtăşire a realizărilor şi valorilor cu statele din afara graniţelor sale”.