logo

La şedinţele CMC va fi introdus votul electonic


https://www.ipn.md/ro/la-sedintele-cmc-va-fi-introdus-votul-electonic-7967_1026119.html

Votul electonic va fi introdus la şedinţele Consiliului municipal Chişinău, iar şedinţele comisiilor de specialitate ale CMC urmează fi transmise în regim online. O decizie în acest sens a fost luată de către consilierii municipali. Proiectul, înaintat de către fracţiunea Platformei Popular Europene - Iurie Leancă, a fost votat de cei 26 de consilieri prezenţi la şedinţă, transmite IPN.

La fel, aleşii locali au hotărât ca votul electronic la şedinţele Consiliului să se efectueze prin autentificarea cu un card. Totodată, consilierii municipali au decis crearea unei comisii care să supravegheze introducerea sistemului de vot electronic la şedinţele CMC.

De asemenea, aceştia au stabilit ca banii pentru introducerea votului electronic şi pentru transmisiunea online a şedinţelor comisiilor să fie alocaţi din bugetul municipiului. Conform primelor estimări, implementarea proiectul ar costa circa 20 de mii de euro.

Potrivit autorului proiectului, consilierul fracţiunii Platformei Popular Europene-Iurie Leancă, Victor Lutenco, introducerea votului electronic va asigura transparenţa decizională, dar şi va responsabiliza aleşii municipali.