logo

La Năpădeni a fost inaugurat centrul renovat de sănătate publică


https://www.ipn.md/ro/la-napadeni-a-fost-inaugurat-centrul-renovat-de-sanatate-publica-7967_1008952.html

La Năpădeni, raionul Ungheni, a fost inaugurat centrul renovat de sănătate publică.  Lucrările s-au efectuat timp de 10 luni, în cadrul proiectului „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială”, cu susţinerea financiară a Băncii Mondiale, transmite IPN.

Ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi, prezent la inaugurare, a spus că prioritatea actualului guvern este de a continua reforma iniţiată de Guvernul Filat în anul 2010, care prevede repararea a 78 de centre medicale din localităţile rurale. Centrul de sănătate publică din Năpădeni este unul din ele, iar dotarea acestuia cu echipament modern va contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale în sat.

Directorul centrului de sănătate publică din Năpădeni, Nicolae Silion, a spus că începând de astăzi lucrătorii medicali vor activa în condiţiile pe care şi le-au dorit demult. De consultaţii medicale vor beneficia locuitorii din sat, dar şi din localităţile vecine.

Directorul Centrului medicilor de familie din Ungheni, Lilia Scurtu, a spus că locuitorii satului Năpădeni au asistat la realizarea unui vis demult aşteptat. „Sănătatea este cea mai de preţ comoară. În centrul renovat sătenii vor beneficia doar de servicii de calitate”, a menţionat Lilia Scurtu.

Iurie Toma, preşedintele raionului Ungheni, a spus că fosta clădire a spitalului din localitate nu mai făcea faţă numărului mare de pacienţi. După renovarea edificiului lucrurile s-au schimbat. „De acum încolo doresc ca la centrul de sănătate publică din Năpădeni să vină oameni sănătoşi pentru a se informa despre promovarea unui mod de viaţă sănătos”, a spus Iurie Toma.

Renovarea clădirii a costat 2,4 milioane de lei.