logo

La finele lui 2014 este real ca UE să decidă asupra integrării europene a Moldovei, Corman


https://www.ipn.md/ro/la-finele-lui-2014-este-real-ca-ue-sa-decida-asupra-integrarii-europene-a-moldov-7965_1005649.html

Pe la sfârşitul anului 2014 este real ca UE să ia o anumită decizie cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova. Despre aceasta a menţionat, în cadrul unui interviu pentru Prime TV, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, transmite IPN.

Preşedintele legislativului a mai spus că este foarte realistic ca Republica Moldova să obţină parafarea textului Acordului de Asociere până la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Igor corman spune  că a fost o surpriză pentru el atunci când partidul a decis înaintarea candidaturii sale la funcţia de preşedinte al Parlamentului, menţionând că este iniţiativa preşedintelui partidului, Marian Lupu, şi că această decizie a venit să asigure un echilibru în cadrul coaliţiei de guvernare.

„Marian Lupu are nişte calităţi deosebite. Dacă vă amintiţi, el a mai făcut astfel de gesturi care sunt rare în politica moldovenească. Mă refer la cazul când a candidat la funcţia de preşedinte al ţării, iar dumnealui a făcut un pas într-o parte, pentru a evita alegerile anticipate”, a remarcat noul preşedinte al Parlamentului.

Acesta a mai spus că va depune toate eforturile pentru a media toate conflictele care vor apărea în politica moldovenească. Igor Corman a subliniat că este regretabil că cetăţenii Republicii Moldova au avut de suferit din urma crizei politice. „Sper că vom reuşi să învăţăm din greşelile comise”, a conchis politicianul

Igor Corman a fost ales preşedinte al Parlamentului pe 30 mai.