logo

Joi va fi desemnat un prim-ministru interimar


https://www.ipn.md/ro/joi-va-fi-desemnat-un-prim-ministru-interimar-7965_1004829.html

Preşedintele Nicolae Timofti va desemna joi, 25 aprilie, un prim-ministru interimar Decizia a fost anunţată de către Vlad Filat, la un briefing de presă, după consultări cu şeful statului, transmite IPN.

Vlad Filat a remarcat că deja avea asigurată o majoritate parlamentară de 53 de voturi pentru învestirea noului guvern, iar încă 5 parlamentari urmau să-şi anunţe astăzi susţinerea pentru executiv. Referindu-se la decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională desemnarea sa în calitate de candidat la funcţia de premier, Vlad Filat a spus că aceasta este una politică.

„Această decizie creează un precedent greu de estimat. Instituţia a operat cu termeni ca „suspiciuni”, fără să ţină cont de prezumţia nevinovăţiei. Indiferent de această situaţie, PLDM va acţiona în conformitate cu principiile unui stat de drept”, a menţionat Vlad Filat. Liderul PLDM a mai spus că hotărârea Curţii Constituţionale nu a fost întâmplătoare, va intra în istorie şi ar putea avea un impact negativ asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova.

Vlad Filat a comunicat jurnaliştilor că acţiunile de mai departe ale PLDM vor fi anunţate după consultările lărgite iniţiate de formaţiune în această dimineaţă. 

Curtea Constituţională a declarat luni, 22 aprilie, neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti, prin care Vlad Filat a fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru.