logo

Iurie Leancă: Sperăm să acţionăm mai departe cu maximă responsabilitate


https://www.ipn.md/ro/iurie-leanca-speram-sa-actionam-mai-departe-cu-maxima-responsabilitate-7965_1023390.html

Iurie Leancă, liderul grupului de deputaţi neafiliaţi care fac parte din Partidul Popular European din Moldova, speră că acum, după căderea Guvernului Streleţ, să aibă loc o discuţie deschisă şi responsabilă. Deputatul a declarat, după şedința Parlamentului în care s-a votat moţiunea de cenzură, să speră ca toţi deputaţii care se declară pro-europeni să înţeleagă care sunt priorităţile şi provocările şi în continuare să se acţioneze cu maximă responsabilitate, transmite IPN.

„Că trebuie să se lanseze aceste discuţii urgent sunt de acord, fiecare zi de suspans costă ţara şi economic, şi politic. Credem că 7-10 zile sunt pe deplin destule pentru a vedea ce e de făcut şi cum de guvernat ţara. Dacă într-adevăr colegii liberal-democraţi sunt conduşi de dezideratul asigurării viitorului ţării, dacă vrem să repunem ţara pe un făgaş solid, pro-european, e cazul să demonstrăm că suntem înţelepţi, maturi şi să depăşim anumite frustrări şi complexe. Trebuie să ne preocupăm de un singur obiectiv: ce facem cu destinele cetăţenilor”, a declarat Iurie Leancă.

Politicianul a spus că a avut discuţii cu persoane importante de la Bruxelles care s-au arătat preocupate de situaţia din ţară, dar care l-au asigurat că de moment ce va fi creată o majoritate parlamentară solidă, care va fi gata să reformeze ţara, aceste persoane vor acorda tot sprijinul necesar.

Fiind întrebat în ce condiţii deputaţii neafiliaţi din PPEM ar accepta să participe la crearea unei majorităţi parlamentare, Iurie Leancă a menţionat că pe el şi pe colegii săi îi interesează angajamente reale, pentru a reobţine sprijinul partenerilor de dezvoltare, dar cel mai important e să obţină încrederea cetăţenilor. „Este nevoie în primul rând de o coaliţie majoritară, cu angajamente foarte clare, trasarea obiectivelor, şi doar mai apoi va fi pasul firesc de a stabili cine este următorul prim-ministru”, a răspuns Iurie Leancă la întrebarea pe cine ar vedea în funcţia de premier.

Joi, 29 octombrie, Parlamentul a votat demiterea Guvernului Streleţ cu 65 de voturi ale deputaţilor socialişti, comunişti şi democraţi.