logo

Iurie Leancă: Rămân în cursă


https://www.ipn.md/ro/iurie-leanca-raman-in-cursa-7965_1030550.html

Candidatul Partidului Popular European din Moldova la alegerile prezidenţiale, Iurie Leancă, a decis să rămână în cursa electorală. Anunţul a fost făcut acum câteva minute în cadrul unei conferinţe de presă. Iurie Leancă şi-a motivat decizia prin faptul că, dacă pleacă, există un risc foarte mare ca Igor Dodon, candidatul PSRM, să câştige din primul tur fotoliul de preşedinte, transmite IPN.

Iurie Leancă a declarat că a decis să rămână în cursa electorală pentru a construi viitorul Moldovei. „Pentru prima rundă este extrem de important ca pretendenţii pro-europeni să-i mobilizeze pe toţi cei care sunt gata să-i voteze. Nu toţi alegătorii mei sunt gata să o voteze pe Maia Sandu”, a declarat candidatul PPEM.

Iurie Leancă a menţionat că anterior s-a gândit să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar după anunţul de retragere făcut de candidatul PDM, Marian Lupu, a înţeles că astfel ar creşte considerabil şansele lui Igor Dodon de a câştiga fotoliul de preşedinte din primul tur.

„Fac apel către toţi moldovenii, indiferent de culoarea lor politică, indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta, liberali sau democraţi, indiferent de simpatii, fac apel la unionişti, la toţi cei care cred că locul Moldovei este în Europa, veniţi alături de mine. Vă ofer a treia cale, vă ofer soluţii şi raţiune”, a declarat candidatul PPEM.

În opinia lui Iurie Leancă, Republica Moldova are nevoie de un preşedinte care să unească ţara şi să construiască viitorul. Pentru o ţară prosperă este nevoie ca Moldova să continue parcursul european şi să nu renunţe la Acordul de Asociere şi regimul fără vize  cu Uniunea Europeană.