logo

Iurie Leancă a îndemnat investitorii germani să îşi deschidă afaceri în Moldova


https://www.ipn.md/ro/iurie-leanca-a-indemnat-investitorii-germani-sa-isi-deschida-afaceri-in-moldova-7966_1013917.html

Prim-ministrul Iurie Leancă a îndemnat investitorii germani să îşi deschidă afaceri în  Republica Moldova. La o reuniune a oamenilor de afaceri, desfăşurată la Berlin, şeful executivului de la Chişinău a apreciat sprijinul Germaniei pe calea integrării europene a Moldovei şi a pledat pentru întărirea legăturilor economice bilaterale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a vorbit despre potenţialul economic neexploatat ce ar putea prezenta interes pentru întreprinderile germane. „Moldova va oferi toate condiţiile pentru prosperitate şi succes. Aproape 400 de companii cu capital german au investit deja în Republica Moldova”, a subliniat Iurie Leancă.

Premierul s-a referit şi la avantajele Acordului de Asociere cu UE, semnat pe 27 iunie şi ratificat de Parlamentul de la Chişinău pe 2 iulie. „Acesta este doar începutul drumului pentru ţara noastră de a deveni mai aproape de principiile, normele, standardele UE, precum şi de competitivitatea acesteia. Afluxul de noi investiţii va permite Moldovei să creeze locuri de muncă, modernizarea instalaţiilor industriale, va creşte exporturile şi va asigura o creştere economică durabilă”, a declarat Iurie Leancă.

Guvernul de la Chişinău şi-a asumat reforme în domenii precum energia, educaţia şi sectorul financiar, care au fost salutate de FMI şi UE. „Eforturile depuse până în prezent, în scopul de a promova o economie stabilă, arată deja primele succese. Produsul Intern Brut a crescut cu aproape 8 la sută în 2013. Industria noastră a crescut cu 7 la sută”, a adăugat şeful executivului.

Premierul Republicii Moldova se află astăzi, 10 iulie, într-o vizită oficială în Germania, la invitaţia cancelarului Angela Merkel.