logo

Istorii de succes la „Apă-Canal Chişinău” (ACC)


https://www.ipn.md/ro/istorii-de-succes-la-apa-canal-chisinau-acc-7542_1065772.html

ISTORII DE SUCCES LA S.A. „Apă-Canal Chişinău” (ACC)

S.A. „Apă-Canal Chişinău” (ACC) o storie de 125 de ani, clădită cu aproape 1800 de oameni, majoritatea dintre care au lucrat toată viața la întreprindere. “Împreună construim istorie”, anume așa s-a intitulat sărbătoarea, dedicată angajaților care lucrează în cadrul furnizorului de apă, de mai bine de 20 de ani, sau chiar și circa 50 de ani. Vorbim despre salariați care imediat după facultate s-au angajat în cadrul întreprinderii. Deși pe parcursul anilor au ocupat diverse funcții, s-au dedicat cu abnegație în scopul prestării serviciilor de apă și canalizare de calitate. Inițial, majoritatea dintre ei, au fost angajați ca simpli specialiști, peste ani, unii dintre ei au ocupat chiar și funcții de conducere. Astfel, devenind adevărați eroi și veterani ai întreprinderii în cadrul căreia activează de aproape de jumătate de secol. Vorbim despre 10 angajați, care muncesc la ACC de 50 de ani.

Unul dintre veteranii S.A. „Apă-Canal Chişinău” (ACC) este Tudor Gonța. De aproape 50 de ani, Turdor Gonța activează în cadrul întreprinderii în calitate de șofer, fiind angajat la doar 17 ani. Potrivit lui Tudor Gonța, după o viață întreagă de trudă, el este permanent plin de energie și este gata să muncească și în continuare pentru că își iubește prea mult profesia ca să se lase de ea.

Alți peste 120 de angajați ai furnizorului de apă, au o experiență de peste patru decenii, timp în care s-au dedicat cu desăvârșire profesiei. Ei au muncit și muncesc din zori și până seara târziu, ca să putem livra chișinăuienilor non-stop apă de calitate. Sunt cei care deservesc fie rețelele de apeduct, fie cele de canalizare, cei care intervin în miez de noapte în cazul unor avarii, cei care muncesc în ploaie, sau ger de crapă pietrele. Lucia Harea, activează la ACC, în calitate de laborantă. A venit în familia S.A. „Apă-Canal Chişinău” , în toamna anului 1983, după ce împlinise vârsta de doar 17 ani. Până în prezent Lucia Harea, muncește cot la cot de aproape patru decenii, cu specialiștii tineri de care este apreciată la cel mai înalt nivel.

Și Vitalie Stoica, este unul dintre cei peste 300 de angajați ai instituției noaste care activează de mai bine de 20 de ani. Munca lui Vitalie Stoica este una importantă, căci activează în calitate de lăcătuș la rețelele de apă, ceea ce înseamnă că de ploaie, de este vânt, soare și ger sunt la datorie remediind avariile care se produc. Lista angajaților care muncesc de aproape o viață la S.A. Apă-Canal Chișinău poate fi continuată cu sute de nume demne de menționat, grație profesionalismului de care au dat și continuă să dea dovadă. În prezent în cadrul întreprinderii S.A. Apă- Canal Chișinău activează 1789 de specialiști.