logo

Irina Vlah își asumă să obțină condiții mai avantajoase pentru livrările de gaz


https://www.ipn.md/ro/irina-vlah-isi-asuma-sa-obtina-conditii-mai-avantajoase-8013_1107870.html

Candidata independentă la alegerile din 20 octombrie, Irina Vlah, își asumă, dacă va deveni președinte de țară, să obțină condiții mai avantajoase pentru livrările de gaz natural. „Gazul ieftin va permite reducerea tarifelor pentru populație și va revitaliza multe întreprinderi industriale, care sunt mari consumatoare de gaz”, a declarat Irina Vlah în cadrul unei întâlniri cu angajații Gagauz-gaz, transmite IPN.

La o altă întâlnire electorală, candidata a spus că Moldova se sufocă din cauza corupției. Dacă va ajunge șefă de stat, va cere să fie investigate toate cazurile de corupție din ultimii ani. Și va insista asupra investigării achizițiilor de gaz natural, pe care le consideră dubioase.

Irina Vlah promite să susțină industriile cu valoare adăugată mare, așa cum este industria de prelucrare și sectorul IT. „Voi simplifica procedurile pentru închirierea spațiilor de stat pentru întreprinderile de producție și voi sprijini deschiderea micilor afaceri și întreprinderi mijlocii în zonele rurale. Aceștia sunt doar câțiva pași pentru a reconstrui economia. Moldova poate fi prosperă”, a declarat candidata.

În cadrul unei întâlniri cu oamenii din satul Căinarii Vechi, Irina Vlah și-a luat angajamentul de a păstra deschise toate școlile și grădinițele, de a crea noi întreprinderi și locuri de muncă. „Când prezint programul meu electoral, oamenii înțeleg că sunt obiective concrete pe care le voi atinge ca președinte al Moldovei. Îmi doresc foarte mult ca funcția de președinte să își recâștige respectul în ochii cetățenilor. Doar prin încredere reciprocă între guvernare și societate vom putea atinge obiectivul nostru principal – dezvoltarea pașnică a Moldovei”, a mai declarat fosta guvernatoare a Găgăuziei.

Irina Vlah a fost invitata primei dezbateri electorale care urma să fie organizată astăzi la Agenția de presă IPN. Deși a acceptat să participe la tragerea la sorți de săptămâna trecută pentru stabilirea componențelor dezbaterilor electorale pe platforma IPN, nu a răspuns invitației la dezbatere, invocând agenda electorală încărcată.