logo

Irina Vlah: Ieșiți masiv la vot pe 3 noiembrie și votați împotriva Maiei Sandu


https://www.ipn.md/ro/irina-vlah-iesiti-masiv-la-vot-pe-3-noiembrie-8013_1108499.html

Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, care a candidat independent pentru funcția de președinte al țării, își îndeamnă alegătorii să iasă masiv la vot pe 3 noiembrie, în turul al doilea de scrutin, și să voteze împotriva Maiei Sandu. Potrivit  fostei candidate, „rămânerea Maiei Sandu în funcția de președinte și a regimului său la guvernare înseamnă falimentul sigur al statului Republica Moldova”, transmite IPN.

„Am decis să mă lansez în politică pentru a pune capăt haosului și dezmățului pe care Sandu și regimul său l-au pornit împotriva poporului. Anume din cauza regimului Sandu în ultimii ani din țară au plecat pentru totdeauna circa 250 de mii de cetățeni. Pe timpul guvernării lui Sandu și a PAS-ului, inflația cumulativă în Moldova a ajuns la aproape 50%. Economia națională a degradat continuu. Investitorii pleacă. Justiția a fost distrusă, iar instituțiile statului – subordonate intereselor regimului, drepturile omului – încălcate flagrant, oponenții – persecutați, instituțiile media incomode – închise”, susține Irina Vlah.

În opinia sa, dacă Maia Sandu rămâne în funcția de președinte, statul va falimenta. „De aceea, îndemnul meu este: Salvați țara! Ieșiți masiv la vot pe 3 noiembrie și votați împotriva Maiei Sandu! Pe 3 noiembrie 2024 scăpăm de Maia Sandu, iar în 2025 – de PAS. Doar astfel putem salva Republica Moldova”, a mai declarat Irina Vlah.

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Irina Vlah a acumulat 5,38% din sufragii (83 193 de voturi), clasându-se pe locul 4 în rândul celor 11 candidați.