logo

IPN la 10 ani: Existăm cât există consumatori calificaţi de informaţie


https://www.ipn.md/ro/ipn-la-10-ani-existam-cat-exista-consumatori-calificati-de-7978_1020645.html

Pe data de 7 iunie, Agenţia de presă Info-Prim Neo (IPN) a făcut 10 ani de viaţă. I-a făcut împreună cu şi datorită abonaţilor săi şi cititorilor săi. Fără dumneavoastră, dragi Parteneri, IPN ar fi dispărut sau ar fi degradat, cum au dispărut sau au degradat circa 10 alte agenţii de presă în aceşti 10 ani.

IPN a avut în aceşti 10 ani şi are în continuare cei mai calificaţi consumatori de informaţie din lume. Sunteţi anume aşa cum spunem acum nu doar şi nu atât pentru că alegeţi să plătiţi, să preluaţi, să vă informaţi anume din ştirile IPN, într-o lume atât de complexă şi mereu schimbătoare a informaţiei, ci pentru că ştiţi a manevra, calificat, între ofertele de informaţie veritabilă, utilă pentru viaţă, şi „informaţia” intoxicatoare care se face tot mai multă, dar tot mai cotropitoare în această viaţă.

Am existat şi am crescut împreună în aceşti 10 ani pentru că a trebuit să facem faţă cererii de informaţie calificată venită de la dumneavoastră, partenerii noştri, pentru care fapt vă preţuim atât de mult şi vă mulţumim atât de sincer. Suntem mândri să avem în calitate de abonaţi cea mai relevantă presă cu acoperire naţională şi locală din Moldova şi chiar toată presa audiovizuală locală. Ne ţine mereu treji la datorie încrederea pe care ne-o acordă marea majoritate a reprezentanţelor organismelor internaţionale acreditate la Chişinău, inclusiv Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Delegaţia Uniunii Europene, Reprezentanţa Consiliului Europei, Misiunea OSCE, o serie de agenţii ONU etc, precum şi o bună parte din ambasadele UE, dar şi ale SUA, Chinei, Japoniei în Moldova. Ţinem mult la colaborarea pe care o avem cu multe organizaţii neguvernamentale din Moldova, cu reprezentanţii marcanţi ai acestora, dar şi cu platformele comune care îi întrunesc pe mulţi dintre ei. O responsabilitate aparte ne cere relaţia cu abonaţii din categoria autorităţilor publice centrale. La această etapă, nu avem printre abonaţi partide politice şi încă nu ştim, dacă trebuie să ne întristăm, să ne bucurăm sau să ne îngrijorăm…

IPN a trăit şi trăieşte prin munca deloc uşoară, dar interesată, a actualei echipe de profesionişti calificaţi. IPN mai trăieşte prin cei circa de zece ori câte zece colegi care au trecut prin „băncile” IPN şi acum, în marea lor majoritate, formează sau administrează „clase” şi „şcoli” distincte în jurnalismul moldovenesc. Cu o plecăciune aparte suntem datori colegilor din fosta Agenţie municipală Info-Prim, împreună cu care am muncit alţi 7 ani, înainte de a porni numărătoarea IPN, în special, în faţa celor care au trecut în lumea celor drepţi.

Am trecut si trecem împreună prin creşteri şi frământări. Ne-am fi dorit să avem de mai puţine ori de ales între ceea ce ar trebui să nu constituie obiectul unei alegeri în această profesie şi în această viaţă, inclusiv între operativitate şi veridicitate, între nevoia de a face auzit un „strigăt la cer” şi prezenţa sursei a doua, între echilibrul şi varietatea mesajelor cuprinse în fluxul de produse media cu brandul IPN etc.

Dar, întotdeauna, am ţinut cont de nevoia acestei societăţi, la această etapă de dezvoltare, în platforme media prin care să-şi realizeze dreptul la libera exprimare, şi de nevoia presei moldoveneşti de a fi liberă sau a nu fi deloc.

Echipa IPN