logo

Ion Cebanu: PL este deschis pentru o alianţă în CMC cu obiective bine stabilite


https://www.ipn.md/ro/ion-cebanu-pl-este-deschis-pentru-o-alianta-in-cmc-7965_1025667.html

Partidul Liberal este deschis pentru formarea unei alianţe cu obiective bine stabilite în Consiliul municipal Chişinău, pentru a merge într-o guvernare la nivel local. Declaraţii în acest sens au fost făcute de liderul fracţiunii liberale în CMC, Ion Cebanu, în cadrul dezbaterilor publice cu tema: „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Ion Cebanu a declarat că în cadrul CMC este nevoie de o alianţă care să-şi asume responsabilitatea guvernării. De asemenea, această viitoare alianţă trebuie să formeze priorităţile conducerii municipale, aşa cum a început să o facă alianţa anterioară.

Pe de altă parte, liderul facţiunii PL este de părerea că la etapa actuală în Consiliul municipal Chişinău ar exista o nouă majoritate, însă nedeclarată. Potrivit lui, această nouă majoritate ar fi„ unită prin ură”. Ion Cebanu spune că, la ultimele două şedinţe ale CMC, la care PL nu a participat, au fost înregistrate o serie de ilegalităţi. Acesta a menţionat că proiectele de pe ordinea de zi nu au fost pregătite, iar consilierii care prezenţi la şedinţă ar fi încercat să îmbine mai multe interese.

Referitor la destrămarea coaliţiei majoritare din CMC, Ion Cebanu a ţinut să precizeze că tocmai atunci când erau pregătiţi să voteze viceprimarii a plecat din alianţă consilierul Ion Ştefăniţă, iar ulterior din această coaliţie au plecat şi ceilalţi reprezentanţi ai fracţiunii Platforma Popular Europeană - Iurie Leancă.

Liderul fracţiunii PL în CMC a spus că fracţiunea liberalilor este cea care-şi doreşte în primul rând rezultate bune pentru municipiul Chişinău.

Acum două săptămâni a fost denunţat acordul de constituire a Alianţei pro-europene din cadrul Consiliului municipal Chişinău.

Dezbaterile publice cu tema „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI fac parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susţinut de Fundaţia Hanns Seidel.