logo

Ion Ceban, PSRM: Problemele Chişinăului trebuie rezolvate indiferent de culoare politică


https://www.ipn.md/ro/ion-ceban-psrm-problemele-chisinaului-trebuie-rezolvate-indiferent-de-culoare-7965_1025668.html

Problemele municipiului Chişinău trebuie să fie rezolvate pe rând, indiferent de culoarea politică a consilierilor municipali. Opinia a fost exprimată de liderul fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, în cadrul dezbaterii publice cu tema „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”. Acesta a mai spus că alianţele din CMC nu reprezintă un interes pentru fracţiunea socialiştilor. Dezbaterea a fost organizată de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova

Ion Ceban a declarat că fracţiunea PSRM va vota proiecte care vor îmbunătăţi viaţa locuitorilor municipiului, indiferent dacă acestea vor fi înaintate din partea  Partidului Liberal sau a altui partid.

Liderul fracţiunii PSRM a spus că pledează pentru transparenţă în deciziile CMC şi pentru introducerea criteriilor de performanţă pentru funcţionari. Ion Ceban este de părerea că toate proiectele din cadrul Consiliului ar trebui să fie realizate în mod participativ şi să fie organizate dezbateri publice pe toate subiectele, mai ales în cazul proiectelor ce vizează sectorul funciar.
 
Potrivit lui Ion Ceban, consilierii socialişti pledează pentru numirea şefilor de direcţie prin concurs şi cer încetarea votării „la pachet”. Acesta a menţionat că peste 500 de proiecte funciare au fost întoarse la reexaminare, pentru că existau suspiciuni că cineva ar avea interese personale în aceste cazuri.

Ion Ceban consideră că dacă la nivelul guvernării centrale s-ar munci ca la ultimele două şedinţe ale CMC, în jumătate de an s-ar schimba foarte multe lucruri.

Acum două săptămâni a fost denunţat acordul de constituire a Alianţei pro-europene din cadrul Consiliului municipal Chişinău.

Dezbaterile publice cu tema „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI fac parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susţinut de Fundaţia Hanns Seidel.