logo

Ion Ceban promite să izoleze termic câte o sută de blocuri pe an


https://www.ipn.md/ro/ion-ceban-promite-sa-izoleze-termic-cate-o-suta-8006_1068600.html

O sută de blocuri locative din fondul municipal urmează să fie izolate termic anual, iar în acest sens sunt necesari circa 200 de milioane de lei. Astfel, în patru ani de mandat de primar al capitalei, vor fi termoizolate patru sute de blocuri locative. Promisiunea se regăsește în programul electoral propus de candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar, Ion Ceban, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Ion Ceban a precizat că în Chișinău sunt 3 712 blocuri locative, dintre care 1 545 se află în gestiunea întreprinderilor municipale specializate. Potrivit lui, marea majoritate a acestor blocuri nu sunt izolate termic.

„Fondul locativ se află astăzi într-o stare dezastruoasă. Mai ales blocurile construite acum 30-40 de ani la care, spre mare regret, nu s-au făcut nici reparații capitale și nici termoizolare. Sunt intervenții haotice, dar acestea sunt individuale și chiar dacă sunt făcute din bună intenție, ele strică din imaginea fondului locativ. Noi vrem și vom face acest lucru centralizat din bani publici și vom atrage fonduri externe”, a precizat Ion Ceban.

Candidatul a menționat că în patru ani procesul de izolare termică a blocurilor locative în Chișinău va fi pornit masiv. În opinia sa, în ceilalți patru ani numărul de blocuri izolate termic se va dubla cel puțin. „Așa vom soluționa problema, care până acum a fost ignorată. Dacă mergem pe această cale vom putea economisi bani pentru agentul termic, aspectul blocurilor locative va fi mai frumos și, cel mai important, orașul va începe să-și recapete aspectul arhitectural deosebit”, a mai spus concurentul electoral.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 4 octombrie 2019