logo

”Investește în viitorul tău” împreună cu trainerii Fundației pentru Educație Financiară „OK”


https://www.ipn.md/ro/investeste-in-viitorul-tau-impreuna-cu-trainerii-fundatiei-pentru-educatie-finan-7542_1083416.html

Educația financiară și antreprenorială sunt unele dintre constrângerile principale ale populației din mediul rural în inițierea unei afaceri și accesarea instrumentelor financiare. În acest scop, UCIP IFAD în colaborare cu Fundația pentru Educație Financiară ”OK” organizează o serie de traininguri de educație financiară în cadrul Programului "Investește în viitorul tău".

În cadrul parteneriatului deja au fost organizate 14 seminare în 12 raioane ale Moldovei și au fost instruiți 195 de participanți.

Programul de educație financiară ”Investește în viitorul tău” are drept scop consolidarea și dezvoltarea cunoștințelor în domeniul financiar și antreprenorial cu accent pe:

  • elaborarea și gestionarea bugetului personal și de afaceri;
  •  accesarea și utilizarea serviciilor financiare;
  •  identificarea oportunităților de investiții pentru a lua decizii financiare asumate și asigurarea unui viitor mai bun.

 

Ne bucurăm că parteneriatul cu UCIP IFAD oferă oportunitatea pentru trainerii Fundației OK de a aduce expertiza în educație financiară și antreprenorială în zonele rurale, acolo unde este poate cea mai mare necesitate la moment.  Având deja o experiență similară, oferind traininguri de educație financiară în peste 12 localități ale țării, am întâlnit mulți gospodari harnici și entuziaști,  micro-antreprenori, care vor să se dezvolte, participând cu mare interes la training-urile de antrenament financiar. Programul “Investește în viitorul tău” se înscrie perfect în viziunea Fundației OK – cea de a contribui la formarea autonomiei financiare astăzi pentru un trai mai bun mâine” - a declarat Lilia Nacu, Director Executiv Fundație

„Proiectul de Rezilienţă Rurală, implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD, a fost conceput pentru a acorda suport fermierilor mici și tinerilor antreprenori ce dețin afaceri în agricultură și sunt orientați comercial, dar sunt vulnerabili la schimbările economice și climatice. UCIP IFAD realizează mai multe activități pentru educația financiară și antreprenorială a micro-antreprenorilor, inclusiv organizarea trainingurilor de educației financiară în parteneriat cu Fundația pentru Educație Financiară ”OK”. În cadrul acestui parteneriat avem drept obiectiv consolidarea și dezvoltarea cunoștințelor femeilor, tinerilor antreprenori și fermierilor mici în domeniul financiar, accent punându-se pe accesarea și utilizarea serviciilor financiare, identificarea oportunităților de economisire și investiții pentru a lua decizii financiare informate. Suntem ferm convinși că activitățile realizate în cadrul Programului “Investește în viitorul tău” vor avea un impact semnificativ asupra nivelului de educației financiare în rândurile grupului țintă”, Victor Roșca, Director UCIP IFAD

Training-urile de educație financiară sunt livrate de Greta Hâncu, Tatiana Gaugaș și Valentin Creciun – trainerii Fundației pentru Educație Financiară ”OK”, care aplică metode moderne de instruire pentru a transmite participanților cunoștințele pentru dezvoltarea abilităților practice necesare gestionării eficiente a banilor, prezentând diverse instrumente în acest scop.

Având la bază un proces interactiv și inovativ de învățare, trainerii creează un mediu motivațional şi asigură transferul de cunoştinţe sub forma unei experienţe unice aplicând metoda edutainment.


Greta Hâncu, Trainer Fitness Financiar, este absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova şi a Universităţii Orleans din Franţa, Facultatea Finanţe. Cu o carieră de peste 10 ani în sistemul bancar și experiența de asistent universitar este entuziasmată să împărtășească cunoștințele sale și depune mult suflet în tot ceea ce face, iar aceasta îi aduce nenumărate satisfacţii.

Tatiana Gaugaș, Trainer Fitness Financiar, este și ea absolventă a Academiei de Studii Economice (ASEM), Facultatea Relaţii Economice Internaţionale şi programul de Masterat Administrarea Afacerilor. Are o experienţă de peste 15 ani în calitate de lector universitar la ASEM în domeniul marketingului. Energică, pozitivă şi dinamică, este mereu deschisă pentru noi experienţe şi dezvoltare personală. Consideră că pasiunea şi vocaţia vieţii este educarea generaţiilor tinere.

Valentin Creciun, Trainer Copii și Tineri, este absolvent al Universității de Stat din Moldova, specialitatea Finanțe și Bănci, cu studii de master în Audit și expertiză  financiară. Este o persoană activă și dornică de a cunoaște mereu lucruri noi. Știe bine cum să coordoneze un grup și să gestioneze timpul. A activat în sistemul bancar și are experiență de comunicare, interacțiune cu publicul și copiii.

Urmărește pagina de
 Facebook și Instagram a  Programului de educație financiară ”Investește în viitorul tău” pentru a vedea calendarul training-urilor și a afla mai multe detalii. Doritorii de a participa se pot înregistra la cea mai apropiată filială a Camerei de Comerț și Industrie.


Pe rețelele sociale ale Fundației pentru Educație Financiară „Ok” (Facebook, Instagram și LinkedIn) veți descoperi informații despre activitățile Fundației ”OK”, dar și multe lucruri interesante și utile. Pentru parteneriate sau participarea la programele de educație financiară oferite de Fundația OK, expediați un mesaj la adresa contact@okcenter.md sau direct pe site-ul www.okcenter.md.

Fundația pentru Educație Financiară ”OK” este o organizație neguvernamentală, non-profit și apolitică, care își propune să contribuie la creșterea gradului de educație financiară a populației. Fundația este fondată la data de 5 decembrie 2019, sub patronajul OTP Bank Moldova oferind programe gratuite și adaptate pentru toate categoriile de vârstă.


Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD (UCIP IFAD) a fost creată de către Guvernul Republicii Moldova pentru implementarea programelor IFAD, după aderarea Republicii Moldova la Fondul internațional pentru Dezvoltare Agricolă, iar începând cu anul 2000 şi până în prezent, Guvernul Republicii Moldova a semnat opt acorduri de finanţare cu IFAD. La moment, portofoliul IFAD în Republica Moldova constituie circa 142.3 milioane dolari SUA, din care peste 23,5 milioane dolari SUA granturi nerabursabile. Scopul programelor IFAD implementate în Republica Moldova este de a reduce nivelul sărăciei în mediul rural prin: crearea de condiţii favorabile pentru majorarea veniturilor celor mai săraci membri ai societăţii rurale, asigurarea accesului sporit la pieţe de desfacere, crearea noilor locuri de muncă,  adaptarea producătorilor agricoli la schimbările climatice, stimularea creşterii activităţilor agricole strategice şi de afaceri în mediul rural, oferirea asistenței tehnice şi organizarea instruirilor. Proiectul Imbunătățirea Capacităților pentru Transformarea Zonei Rurale, lansat în 2021 cu o durată de implementare de 6 ani, va avea o continuitate a istoriilor de succes obținute în proiectele precedente, și va fi bazat pe noi intervenții cu un impact economic și social important pentru Republica Moldova. 

 

 _______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.