logo

Întrevedere la nivel înalt: Igor Grosu și Bogdan Aurescu, discuții despre securitatea din regiune


https://www.ipn.md/ro/intrevedere-la-nivel-inalt-igor-grosu-si-bogdan-aurescu-7965_1098435.html

România este un partener de încredere al Republicii Moldova în domeniul securității. Discuții în acest sens au fost purtate de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și Bogdan Aurescu, consilierul prezidențial pentru politică externă al Președintelui României, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, transmite IPN.

Cei doi oficiali au abordat și subiectul securității din regiune, în contextul ultimelor atacuri ale Federației Ruse în Ucraina. Președintele Parlamentului Republicii Moldova a subliniat că România este un partener de încredere și în acest context. „Prin Platforma de Sprijin pentru Moldova, o inițiativă a României, Germaniei și Franței, țara noastră a reușit să obțină sprijin pentru a trece cu bine peste această iarnă, să gestioneze eficient fluxul de refugiați și, nu în ultimul rând, să asigure pacea în țară și să se concentreze pe agenda europeană”, a declarat Igor Grosu.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu a apreciat efortul depus de România pentru deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeană. Președintele legislativului a menționat importanța inițiativei României de a institui, la nivel european, un regim separat de sancțiuni împotriva persoanelor care încearcă să destabilizeze situația din țara noastră.