logo

Întreprinzător din Fălești acuză „fărădelegi în stilul anilor 90”


https://www.ipn.md/ro/intreprinzator-din-falesti-acuza-faradelegi-in-stilul-anilor-90-7967_1043104.html

Vitalie Grușco, delegat al Asociației întreprinzătorilor din orașul Fălești, acuză „fărădelegi în stilul anilor 90” și spune că membrii Asociației sunt forțați să plătească pretinse datorii. 

Într-o conferință de presă la IPN, Vitalie Grușco a comunicat că întreprinzătorii își desfășoară activitatea pe un teren care aparține Primăriei, dar care a fost luat în arendă de către Uniunea Cooperativelor de Consum din oraș, contract care între timp a fost suspendat. Pentru că Uniunea, la un moment dat, a majorat taxele pentru păstrarea locurilor de comerț, mulți nu au fost de acord să plătească, dar au făcut-o până la urmă. Chiar și așa, sunt invocate pretinse datorii pentru anii 2013 și 2014, pe care Uniunea încearcă să le recupereze prin judecată.

„Banii de pe terenul proprietate publică trebuie să ajungă în bugetul Primăriei, nu în bugetul unui agent economic”, spune Vitalie Grușco, care precizează că membrii Asociației ar fi vrut să plătească taxele pentru comerț direct administrației locale.

Bărbatul mai spune că la intenția întreprinzătorilor de a discuta subiectul pretinselor datorii pe cale amiabilă, conducerea Uniunii Cooperativelor de Consum nu a răspuns pozitiv. „Cu părere de rău, Uniunea nu dorește acest lucru și intenționat, prin instanța de judecată, îi obligă (pe membrii Asociației) să achite încă odată aceste sume, indiferent de faptul că sunt cecuri care demonstrează că plățile s-au făcut”, spune antreprenorul.

Cauza este pe rol la Curtea Supremă de Justiție. Membrii Asociației întreprinzătorilor din orașul Fălești, care numără 180 de membri, solicită să se ia în calcul banii plătiți în conturile Cooperativei și să se facă recalculile care se impun.