logo

Într-un an de mandat Igor Dodon nu a realizat nimic din ce a promis, PAS


https://www.ipn.md/ro/intr-un-an-de-mandat-igor-dodon-nu-a-realizat-7965_1039067.html

Reprezentanții Partidului Acțiune şi Solidaritate susțin că Igor Dodon este primul președinte din istoria țării care s-a lăsat suspendat din funcție. În primul an de mandat, Igor Dodon nu a realizat nimic din ce a promis. „Mai mult decât atât, a încălcat angajamente importante, precum faptul că nu va face coaliție cu Plahotniuc. Igor Dodon a mințit oamenii doar pentru a le lua voturile, iar acum, împreună cu Plahotniuc, guvernează țara îmbogățindu-se pe seama oamenilor”, se spune într-o declarație PAS, citată de IPN.

„Ei trăiesc în lux, iar pe cetățeni îi țin în mizerie și sărăcie. Ei vor să rămână nepedepsiți pentru abuzurile lor și să controleze totul în țară. Oamenii trebuie să știe că Igor Dodon este un mincinos care face orice pentru a rămâne la putere. Oamenii trebuie să sancționeze trădătorii de țară și hoții de la guvernare”, se menționează în dclarația PAS.

Formaținea politică notează că, deși Igor Dodon a promis că vor fi trase la răspundere persoanele care se fac vinovate pentru furtul miliardului din sistemul bancar, nicio persoană nu este pedepsită. Șeful statului deține o casă în valoare de cinci milioane de lei, cumpărată din surse suspecte, iar cu acești bani pot fi plătite 3500 de pensii lunare. Totodată, PAS invocă faptul că preşedintele a mers în șapte vacanțe – în Italia, Grecia, Rusia și Turcia, iar vacanța din Turcia l-ar fi costat jumătate din salariul său anual de șef de stat.

PAS îl acuză pe Igor Dodon și de minciuni, iar una dintre ele, potrivit formațiunii, ar fi faptul că exporturile către Rusia au crescut de 3-4 ori. Acest fapt ar fi un fals, întrucât, potrivit PAS, de fapt ponderea exporturilor către Rusia în total a scăzut cu 5,6% în primele nouă luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă din 2016. Formațiunea face referire și la declarația lui Igor Dodon precum că „va declanșa alegeri anticipate în primele o sută de zile de mandat, fapt care nu s-a întâmplat.

Potrivit PAS, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va face niciodată coaliție cu PDM-ul lui Plahotniuc. „Fals! Dimpotrivă, PSRM și PDM au votat împreună schimbarea sistemului electoral într-unul mixt, prin care Dodon i-a deschis ușa lui Plahotniuc în următorul Parlament”, menționează PAS. O altă promisiune neîndeplinită, la care face referire PAS, e desemnarea în funcția de procuror general a unui profesionist neimplicat în acte de corupție. Or, potrivit PAS, Igor Dodon acceptă tacit toți judecătorii corupți propuși de „Parlamentul capturat de Plahotniuc”.

La ora difuzării știrii, șeful statului nu avea un comentariu la acuzațiile aduse de PAS.