logo

Instruiri în domeniului dreptului la angajare pentru tinerii cu deficienţe de auz


https://www.ipn.md/ro/instruiri-in-domeniului-dreptului-la-angajare-pentru-tinerii-cu-deficiente-de-au-7967_1009234.html

40 de tineri cu dizabilităţi de auz de pe cele două maluri ale Nistrului vor fi instruiţi despre dreptul la angajare în câmpul muncii, în cardul proiectului „Spune Nu discriminării”. Proiectul este desfăşurat de Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Reabilitare şi Consiliere pentru Tinerii cu Dizabilităţi Mentale şi Fizice de Dezvoltare „Osorc” din Tiraspol. Iniţiativa este susţinută financiar de către Uniunea Europeană.

Preşedintele Asociaţiei Copiilor Surzi din Moldova, Veronica Căpătici, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că proiectul iniţiat îşi propune să contribuie la creşterea incluziunii sociale a tinerilor dezavantajaţi, de pe cele două maluri ale Nistrului, şi presupune şi un schimb de experienţă între tineri. Proiectul are menirea să sensibilizeze şi angajatorii vizavi de capacităţile profesionale ale persoanelor cu dizabilităţi.

Specialiştii de pe ambele maluri ale Nistrului vor elabora un ghid practic în vederea angajării tinerilor cu dizabilităţi, care va fi editat în două limbi: română şi rusă. Totodată, va fi dezvoltat şi implementat un program de informare şi promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

Tinerii vor fi instruiţi cum să se prezinte la un interviu de angajare şi cum să scrie un CV. Vor fi organizate şi seminare cu angajatorii, care vor fi motivaţi să angajeze tineri cu dizabilităţi, după care va fi organizat şi un târg al locurilor de muncă în care se pot angaja persoane cu dizabilităţi.

Proiectul se va desfăşura în perioada noiembrie 2013-noiembrie 2014.