logo

Instituţiile media sunt îndemnate să asigure egalitatea de gen


https://www.ipn.md/ro/institutiile-media-sunt-indemnate-sa-asigure-egalitatea-de-gen-7967_1008743.html

Instituţiile media sunt îndemnate să reflecte obiectiv egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Ministrul muncii, protecţiei, sociale şi familiei, Valentina Buliga, a menţionat, la o masă rotundă, că presa este un element deosebit de important în promovarea egalităţii de gen, transmite IPN.

Oficialul a mai spus că atunci când partidele vor respecta cota de participare a femeii în politică, şi atitudinea presei faţă de femei va fi alta.

Directorul Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, a menţionat că  proporţia prezenţei bărbaţilor în mass-media în luna februarie a anului curent era de 73%, în timp ce în luna iulie a coborât la 53%.

Toţi participanţii la masa rotundă au declarat că se vor implica mai mult pentru ca femeile şi bărbaţii să fie trataţi obiectiv de către instituţiile media. De asemenea, s-a stabilit instituirea, pe viitor, a unui curs opţional la facultăţile jurnalism şi ştiinţe ale comunicării care ar instrui viitorii jurnalişti să asigure egalitatea de gen în materialele de presă.