logo

Înregistrarea lui Andrei Donică în cursa electorală din capitală ajunge la CSJ


https://www.ipn.md/ro/inregistrarea-lui-andrei-donica-in-cursa-electorala-din-capitala-7967_1100425.html

Înregistrarea lui Andrei Donică în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău ajunge la Curtea Supremă de Justiție. Aceasta după ce Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe care a anulat decizia Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău prin care Donică nu a fost admis în cursă. Organul electoral a contestat la CSJ decizia instanței de apel.

Până acum, în cursa pentru șefia capitalei au fost înregistrați 27 de candidați. Andrei Donică de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda” ar putea fi al 28-lea candidat în buletinul de vot.

IPN a solicitat un comentariu de la reprezentanții Comisiei Electorale Centrale în condițiile în care o decizie definitivă încă nu este, iar buletinele de vot sunt în proces de tipărire.

„Comisia Electorală Centrală dă asigurări că tiparul buletinelor de vot va fi realizat în termen, iar toți candidații înregistrați se vor regăsi în buletinul de vot”, a precizat șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media CEC, Rodica Sîrbu.

Dosarul cu privire la înregistrarea lui Andrei Donică a ajuns pe rol după ce Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nu l-a admis în cursa electorală pentru șefia capitalei. Motivul refuzului e că fusese deja înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al satului Condrița.