logo

Informații contradictorii despre zborul anulat Chișinău- Erevan-Chișinău


https://www.ipn.md/ro/informatii-contradictorii-despre-zborul-anulat-chisinau-erevan-chisinau-7967_1105174.html

Potrivit informațiilor de ultimă oră, avionul care efectua zborul Chișinău- Erevan-Chișinău nu a fost lăsat să aterizeze la Chișinău și i-a fost interzisă debarcarea pasagerilor la București, transmite IPN.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova vine cu următoarele clarificări care motivează decizia privind anularea zborului Chișinău- Erevan-Chișinău.

„Cu privire la informațiile distribuite de unele surse media, ce vizează anularea zborului Chișinău- Erevan-Chișinău. Astfel, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară. În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate. Operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislația. Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară. Autoritatea Aeronautică Civilă reiterează necesitatea respectării reglementărilor naționale de către operatorii aerieni”.

Surse de la aeroportul din București au declarat pentru IPN că aeronava respectivă a aterizat la București, dar nu a fost lăsată de autorități să debarce pasagerii. După deservirea la sol a navei, aceasta a fost întoarsa spre aeroportul de unde a decolat (Yerevan). In timpul deplasărilor spre decolare, nava a fost oprita. Conform surselor de la aeroportul din București a fost activată celula anticriză și declarat incident de securitate aeronautica fiind solicitate autoritățile de rigoare.

Potrivit declarațiilor apărute pe rețelele de socializare, Poliția de Frontieră de peste Prut ar fi preluat câteva persoane și le-ar fi dus într-o direcție necunoscută, transmite IPN cu referire la Știri.md realitatea.md.

Acționarul FlyOne Moldova, Vladimir Cebotari, a menționat că nu deține informații despre motivul devierii zborului. Conform lui, o companie mongolă a fost contractată de FlyOne Armenia, pentru o cursă charter efectuată la solicitarea unei firme turistice.

Pe tabelul online al Aeroportului Internațional Chișinău se arată două zboruri din Yerevan. Primul a ajuns în jurul orei 02:00, noaptea, iar al doilea urma să aterizeze la 16:40, dar va atinge solul la ora 22:40.