Femei, bărbaţi, tineri, minorităţi naţionale – cu toţii sunt îndemnaţi să-şi exprime opţiunea de vot la 30 noiembrie şi să aleagă calea corectă pentru ţară: vectorul european. Societatea civilă face apel la societate să mai dea o şansă partidelor pro-europene pentru a putea duce până la capăt reformele începute.
Ecaterina Mardarovici, directoarea executivă a Clubului politic al Femeilor „50x50”, a menţionat, într-o conferinţă de presă la IPN, că femeile constituie 52% din electorat şi le-a îndemnat pe acestea să iasă la vot pentru a-şi decide singure soarta şi să aleagă vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova.
Doru Curoşu, preşedintele Centrului Naţional al Tineretului din Moldova, a menţionat că actuala guvernare a fost creată datorită tinerilor, care mai reprezintă şi 36% din electorat. Guvernarea nu s-a ţinut de cuvânt şi nu a realizat mai multe promisiuni făcute, însă aceşti 4 ani au fost de probă. Doru Curoşu a subliniat că următorii 4 ani nu vor mai fi de probă, iar societatea civilă va cere socoteala pentru orice acţiune a guvernării.
Directoarea Centrului de Investigaţii Jurnalistice, Cornelia Cozonac, a spus că în cei 4 ani Moldova a obţinut libertatea presei şi cea de exprimare, iar aceste realizări nu ar trebui pierdute şi oamenii ar trebuie să voteze calculat. Cornelia Cozonac îi îndeamnă pe oameni să nu-i lase pe alţii să le decidă soarta, iar pe 30 noiembrie să voteze dându-le şansă partidelor pro-europene să continue reformele lansate.
Directorul Centului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, a menţionat că societatea civilă îşi doreşte să fie auzită de către toate categoriile de cetăţeni şi s-a adresat către vorbitorii de rusă, spunând că Moldova are nevoie de continuarea reformelor începute. Sergiu Ostaf a specificat că în ţară există partide care îşi doresc instaurarea unor regimuri totalitare, iar cetăţenii nu trebuie să permită aşa ceva. Partidele din Moldova care recunosc anexarea Crimeii de către Rusia nu sunt democratice şi nu vor aduce beneficii pentru ţară dacă ajung la guvernare.
Directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, la fel s-a adresat către minorităţile vorbitoare de limbă rusă, aducând aminte despre toate proiectele de infrastructură şi subliniind necesitatea continuării acestora. Expertul a adăugat că doar parcursul european este un model de dezvoltare pentru ţară.
Secretarul general al Consiliului Naţional ONG-urilor, Antoniţa Fonari, a spus că societatea civilă mereu va fi o opoziţie a guvernării şi mereu va încerca să o facă mai bună, dar Moldova are nevoie de justiţie corectă, de locuri de muncă bine plătite şi de asigurări sociale care pot fi garantate de parcursul european. Din aceste considerente, societatea civilă s-a alătura campaniei promovată intens pe internet „Fă un bine ţării, la 30 noiembrie alege Europa”.