logo

Începe a doua etapă de admitere în facultăţi


https://www.ipn.md/ro/incepe-a-doua-etapa-de-admitere-in-facultati-7967_1007132.html

Universităţile mai aşteaptă studenţi. Azi, 12 august, în universităţile din ţară a demarat a doua etapă de admitere la studii superioare de licenţă. Etapa a doua a admiterii se desfăşoară până miercuri, 15 august, iar rezultatele finale vor fi anunţate până pe 20 august, transmite IPN.

Dosarul candidatului trebuie să conţină actul de studii şi certificatul cu notele examenului de bacalaureat, un certificat medical, 4 fotografii 3x4 şi copia actului de identitate a părinţilor. După necesitate pot fi incluse diplomele de merit, adeverinţa privind starea familială şi extrasul carnetului de muncă.

La prima etapă de admitere, universităţile din ţară au pus în concurs peste 20 de mii de locuri, fiind depuse în jur de 27 de mii de cereri. Cele mai multe cereri, în raport cu numărul de locuri oferite, au fost depuse la Universitatea de Stat din Moldova, circa 5000 de locuri, şi Universitatea Tehnică a Moldovei cu aproximativ 4000 de locuri. Cele mai puţine cereri au fost depuse la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, circa 600 de cereri.