logo

Incendiu de proporții la Bălți. A ars un depozit


https://www.ipn.md/ro/incendiu-de-proportii-la-balti-a-ars-un-depozit-7967_1107209.html

Nivel sporit de intervenție a pompierilor la Bălți după ce un depozit a fost împânzit de flăcări în plină noapte. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la 112 a fost efectuat la ora 01.25. Pompierii, ajunși la fața locului, au stabilit că o suprafață de peste 900 de metri pătrați din depozit este cuprinsă de flăcări, transmite IPN.

La fața locului au fost mobilizate mai  multe echipaje de salvatori. A fost nevoie ca angajații IGSU să desfășoare  mai multe sectoare de intervenție pentru a localiza și lichida incendiul. În total pentru stingerea focului au intervenit 64 de salvatori și pompieri, cu 14 unități de tehnică.

Incendiul a afectat utilaje metalice și bunuri materiale din interiorul depozitului.

Primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a venit cu detalii, precizând că, potrivit informațiilor preliminare, incendiul a afectat o suprafață nu mai mică de două mii de metri pătrați. „Datorită intervenției prompte a pompierilor, s-a reușit evitarea victimelor omenești. Urmează să fie stabilite cauzele declanșării incendiului”, a precizat Alexandr Petkov.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul puțin după ora 06.00 în această dimineață. Echipajele de salvatori continuă lucrările de spălare și demontare a construcțiilor afectate.

Circumstanțele izbucnirii incendiului urmează să fie stabilite.