logo

Încă două-trei scrutine „geostrategice” şi se va alege praful din Moldova, Ion Sturza


https://www.ipn.md/ro/inca-doua-trei-scrutine-geostrategice-si-se-va-alege-praful-7978_1021113.html

„Avem cel mai geostrategic primar din lume. Lupta a fost dură, pe măsura candidaţilor, cu tranşee în piaţa centrală, diversiuni la staţia de epurare. Deşi au avut iniţial candidaţi infinit mai buni ca manageri (Vasile Chirtoca) şi infinit mai integri (Oazu Nantoi), chişinăuienii au ales în final dintre ai lor („rusca” Zinaida Greceanîi) şi al nostru („europeanul” Dorin Chirtoacă)”, a comentat fostul prim-ministrul Ion Sturza, rezultatele alegerilor locale din capitală, adăugând că încă două-trei scrutine „geostrategice” şi se va alege praful din proiectul de ţară Republica Moldova, transmite IPN.

Pe fundalul tragediei greceşti, moldovenii au dat dovadă de maturitate strategică şi de cunoştinţe profunde de geografie, mai scrie Ion Sturza pe o reţea de socializare. „Suntem cu tine, Europa! Suplinim Grecia rătăcită! Deşi a fost o alegere dintre un hârb şi o oală spartă… Greceanîi, lipsită de personalitate, incapabilă să demonstreze un minim de idei şi acţiuni. Cu Dodon şi Putin de gât…Chirtoacă, primar de opt ani al unui oraş cu o infrastructură la pământ, transport maxi-taxi jegos, corupţie cvasitotala, spaţii verzi acaparate de camarazii politici…”, a scris fostul premier.

„Încă două-trei scrutine „geostrategice” şi se va alege praful din proiectul de ţară Republica Moldova… Sau poate aceasta şi se doreşte? Cu cât mai rău, cu atât mai bine?! Moldova – o pradă mai uşoară a intereselor obscure, interne şi externe, folosită pe post de fată de companie. Dar ce facem cu locuitorii ţării?! Cu milioane de oameni, a căror vină este doar că s-au născut la timpul nepotrivit şi în locul nepotrivit. Felicitări, Dorin Chirtoacă! Cel mai geostrategic primar din lume!”, scrie Ion Sturza.

După al doilea tur de alegeri funcţia de primar general al municipiului Chişinău a fost câştigată de Dorin Chirtoacă cu peste 53%.