logo

În universităţile din ţară se vor desfăşura un şir de activităţi de Ziua Tineretului


https://www.ipn.md/ro/in-universitatile-din-tara-se-vor-desfasura-un-sir-de-7967_1008991.html

Săptămâna viitoare, 11 – 17 noiembrie, în toate universităţile din ţară se vor desfăşura un şir de activităţi de Ziua Internaţională a Tineretului şi Ziua Internaţională a Studentului. În ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Educaţiei, transmite IPN.

Planul de acţiuni include atât conferinţe, seminare ştiinţifice şi dezbateri publice, cât şi competiţii sportive. Competiţiile nu sunt doar pentru studenţi, rectorii din toate universităţile vor putea participa la Cupa Rectorului la Fotbal, care se va desfăşura pe terenul sportiv al Universităţii Agrare de Stat din Moldova.

Planul de acţiuni include şi organizarea excursiilor prin locuri pitoreşti ale Republicii Moldova, iar studenţii de la Academia Militară „Ştefan cel Mare” vor organiza Festivalul tradiţiilor muzicale. Academia Militară a Forţelor Armate şi Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” vor organiza serate muzicale, iar Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport va organiza Cupa Republicii Moldova la Gimnastică Ritmică.

Ziua Internaţională a Tineretului este sărbătorită în Republica Moldova din noiembrie 2010, în perioada 11-17 noiembrie. Ziua Internaţională a Studentului este marcată la 17 noiembrie.