logo

În stare de ebrietate la votare. Ce alte ilegalități a înregistrat poliția până la amiază


https://www.ipn.md/ro/in-stare-de-ebrietate-la-votare-ce-alte-ilegalitati-8013_1108230.html

Poliția este sesizată masiv despre îndemnul simpatizanților unui grup criminal ca cetățenii să admită mai multe ilegalități în procesul electoral, pentru a compromite scrutinul electoral. Până la ora 12.45 oamenii legii au înregistrat 34 de încălcări, despre care a sesizat Comisia Electorală printr-o scrisoare oficială, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în raioanele Chișinău, Comrat, Șoldănești, Telenești, Nisporeni, Cimișlia și Drochia au fost semnalate 7 cazuri de fotografiere a buletinului de vot. La Drochia și Comrat, în două cazuri a fost deteriorat buletinul de vot.

În trei cazuri au fost raportate situații de corupere a alegătorilor, la Chișinău, Sângerei și Fălești. Cazul de la Chișinău nu s-a adeverit. Din alte șase cazuri de agitație electorală semnalate la poliție, două au fost confirmate la Orhei și Briceni și câte un caz la Ialoveni și Cantemir.

La Soroca au fost înregistrate două cazuri de afișaj electoral neautorizat, iar un caz - la Râșcani. De asemenea, la Fălești și Dubăsari, poliția a înregistrat câte un caz de transportare neautorizată a alegătorilor la secții de votare. Un caz de prezență a mai multor persoane în cabina de votare a fost raportat la Dubăsari.

De asemenea, au fost înregistrate alte 10 incidente care se referă la prezența persoanei în stare de ebrietate la secția de votare, conflicte, acțiuni huliganice, precizează IGP.