logo

În spatele celor care cer abrogarea Legii antidiscriminare ar putea sta Rusia, Ostaf


https://www.ipn.md/ro/in-spatele-celor-care-cer-abrogarea-legii-antidiscriminare-ar-putea-7967_1005509.html

În spatele celor care cer abrogarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii sau Legii antidiscriminare, cum i se mai spune, ar putea sta Federaţia Rusă. De această părere este directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf, citat de IPN.

„Faptul că există o sincronizare a mesajelor politice din partea PCRM sau din partea unor categorii de persoane, reprezentanţi ai clerului din Federaţia Rusă, vorbeşte că există un sprijin de ordin electoral şi politic, dar şi de ordin de expansiune a intereselor geopolitice ale anumitor forţe”, a menţionat Sergiu Ostaf.

Directoru CReDO a mai spus că în Rusia, în anumite regiuni, sunt promovate legi regionale pentru a combate propagarea homosexualităţii. Şi în Republica Moldova s-a încercat  promovarea acestor reglementări regionale, pentru a cultiva frica şi neînţelegerea în societate, consideră Sergiu Ostaf.

„Dacă va fi abrogată această lege, foarte multe categorii de persoane nu vor beneficia de anumite oportunităţi de integrare în societate şi de valorificare a potenţialului individual. Aceste mesaje şi aceste scenarii sunt incompatibilitate cu valorile europene, de toleranţă, de construire unei societăţi puternice”, a spus reprezentantul societăţii civile.

Săptămâna trecută, fracţiunea PCRM a cerut în plenul Parlamentului să fie abrogată legea. Propunerea a fost ignorată de majoritatea parlamentară. În semn de protest, PCRM a părăsit sala de şedinţe. Abrogarea legii este cerută şi de Sinodul Bisericii Ortodoxe.