logo

În raionul Cahul se va planta pădure pe 15 hectare


https://www.ipn.md/ro/in-raionul-cahul-se-va-planta-padure-pe-15-hectare-7967_1004301.html

Peste 15 hectare de pământ erodat din raionul Cahul va fi plantat cu puieţi de salcâm, plop şi salcie. Plantarea puieţilor va soluţiona problema alunecărilor de teren, dar şi cea a lemnelor pentru foc pentru următorii 20 de ani, anunţă Agenţia „Moldsilva”.

Şefa serviciului de presă al instituţiei, Viorica Caciuc, a declarat pentru IPN că pe terenul pe care vor fi plantaţi puieţii a fost cândva o pădure, dar s-a pierdut cu timpul. Specialiştii „Moldsilva” au selectat specii de copaci care ar putea să reziste condiţiilor climaterice din partea de sud a republicii, mai ales perioadelor de secetă îndelungată.

După 3 ani vor începe primele lucrări de curăţare a puietului de salcâm. Cantitatea de lemne va continua să crească de la an la an, mai ales că perioada de exploatare a suprafeţelor de salcâm este de peste 20 de ani.

Acţiunea de împădurire face parte din proiectul „O nouă viaţă pentru râul Prut”, iar costul lucrărilor de plantare este de 15 mii de euro, suma ce include toate etapele lucrărilor tehnice.