logo

În Piața Marii Adunări Naționale au venit peste 75 de mii de oameni


https://www.ipn.md/ro/in-piata-marii-adunari-nationale-au-venit-peste-75-7967_1097063.html

La Adunarea „Moldova Europeană”, organizată duminică în Piața marii Adunări Naționale, s-au adunat peste 75 de mii de participanți. Este numărul fixat de Poliția Națională la ora 12.30. Din cauza traficului încărcat, mai multă lume nu a reușit să ajungă la eveniment.



Solicitat de IPN, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a comunicat că incidente nu au fost raportate. „În jurul orei 12.30, când am efectuat măsurările noastre, este o procedură realizată de noi, la acea oră estimativ ni se arătau 75 spre 80 de mii de oameni. Dar, cu părere de rău, am constatat că pe unele artere din municipiul Chișinău aveam blocați încă cetățeni care nu puteau ajunge reieșind din încărcătura care a fost pe acest segment. Foarte mult transport a rămas blocat, chiar nepornindu-se, chiar și din segmentele periferice ale Chișinăului”, a spus șeful IGP.

Potrivit lui, nu doar în Chișinău, dar și pe trasee naționale a fost încărcătură mare, dar polițiștii de patrulare au gestionat traficul. „Din fericire, nu sunt incidente raportate. Au fost situații mici, dar nu aici în PMAN. Nu au fost situații ieșite din comun, ci ordinare, care au loc zilnic”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

Cât despre evenimentele organizate de Partidul politic Șor în trei orașe din țară, sumar la ele au participa sub 6 mii de cetățeni. Incidente nu au fost raportate

Adunarea „Moldova Europeană” a fost anunțată de către președinta Maia Sandu. Evenimentul este conceput ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul este organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.