logo

În Orhei oamenii sunt încă indecişi pe cine să voteze. ALEGERI 2015


https://www.ipn.md/ro/in-orhei-oamenii-sunt-inca-indecisi-pe-cine-sa-voteze-alegeri-2015-7978_1020466.html

La 14 iunie cetăţenii Republicii Moldova vor vota pentru o nouă conducere locală. Agenţia de presă IPN şi-a propus să identifice cum s-au descurcat autorităţile publice locale în mandatul care se încheie. Experţi, lideri de opinie şi reprezentanţi ai societăţii civile din diferite localităţi vor da aprecieri activităţii autorităţilor locale din raioanele şi municipiile ţării. Ciclu IPN: raionul Orhei.
---

Raionul Orhei are 75 de localităţi, împărţite administrativ în 38 de primării. Populaţia raionului e de peste 116 mii de locuitori.

Lora Dahnovici, directorul Asociaţiei obşteşti „Demnitate” din Orhei, spune că în raionul Orhei localităţile foarte mici au fost unite în comune la o singură primărie şi sate foarte mici care să aibă propria autoritate locală nu există.

Expertul menţionează că autorităţile publice locale s-au descurcat bine în ultimii 4 ani. În special, referindu-se la oraşul Orhei, Lora Dahnovici spune că au fost conectate la apeduct toate gospodăriile, s-au reparat mai multe străzi, a fost construită o staţie de epurare.

În următorul mandat, autorităţile publice locale ar trebuie să se axeze pe proiecte de construcţie a locuinţelor sociale, care în ultimii ani nu s-au prea oferit. Rămâne actuală problema drumurilor. Dacă cele centrale în mare parte s-au reparat, străzile laterale rămân încă în stare proastă.

Fiind întrebată despre nivelul de realizare a promisiunilor electorale din campania precedentă, Lora Dahnovici a spus că au fost îndeplinite în proporţie de 75%, în special în oraşul Orhei primarul a avut grijă să îndeplinească ceea ce a promis.

De la alegerile locale care vin, îşi doreşte ca partidele democrate să obțină victorie, însă nu ştie dacă va fi posibil din cauza informaţiilor care se transmit la radio şi la televizor despre furturi şi delapidări.

Lora Dahnovici a menţionat că în Orhei încă nu se aude despre un favorit clar la alegeri, oamenii sunt încă indeciși cu cine să voteze la 14 iunie.

Mariana Galben, IPN