logo

În municipiul Chișinău rata de vaccinare este de circa 70%, autorități


https://www.ipn.md/ro/in-municipiul-chisinau-rata-de-vaccinare-este-de-circa-7967_1088900.html

Peste 76 mii de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate într-un an de activitate a Centrului municipal de vaccinare. Autoritățile publice locale menționează că municipiul Chișinău a atins cea mai înaltă rată de vaccinare din țară, de 48%. Însă, având în vedere și persoanele care s-au imunizat peste hotare, rata estimată depășește 70%, transmite IPN.

Din cele 76 de mii de doze,18 mii au fost administrate în cadrul celor patru maratoane organizate în acest Centru. În punctele mobile de vaccinare – autobuz și troleibuz, s-au vaccinat peste 48 de mii de persoane.

„Sunt doar câteva din cifrele impunătoare atinse în lupta cu pandemia, împreună cu o echipă de profesioniști, care s-au dedicat zi și noapte întru salvarea vieților și protejarea sănătății cetățenilor”, a declarat primarul Ion Ceban.

„Am organizat cea mai bună infrastructură de vaccinare în Chișinău și în Republica Moldova – un model aplicat în premieră, care a fost înalt apreciat de OMS și partenerii internaționali. Începând cu 1 aprilie 2022, am luat decizia să sistăm activitatea Centrului Municipal de Vaccinare și a punctelor mobile de vaccinare (troleibuz și autobuz), cel puțin în situația pandemică actuală”, precizează primarul.