logo

În mai puțin de 3 ore se vor închide secțiile de votare


https://www.ipn.md/ro/in-mai-putin-de-3-ore-se-vor-inchide-8008_1077290.html

În mai puțin de 3 ore votarea se va încheia. Tot atunci se vor închide secțiile de votare și va începe numărarea buletinelor de vot. Până la ora 18.00 au votat peste 39% din numărul alegătorilor, ceea ce înseamnă că alegerile prezidențiale sunt valabile. În secțiile deschise în străinătate au votat peste 106 mii de cetățeni cu drept de vot. Precizările au fost făcute de Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Dorin Cimil a menționat că au fost deschise toate cel 16 secții de votare din SUA și Canada. Totodată, s-a închis secția de votare din orașul Baku, unde au votat 26 de alegători, și din orașul Surgut, Rusia. La moment, sunt înregistrate aglomerări la mai multe secții de votare din țări precum Canada, Israel sau Belgia.

Președintele CEC a precizat că cel mai activ s-a votat în secțiile de votare din Franța și Marea Britanie. Până la această oră, în stânga Nistrului, s-a înregistrat o prezență la vot de circa 14 mii de persoane.

Cea mai mare prezență la vot este înregistrată în Rezina și Florești. Cea mai mică - în Bălți și Ștefan- Vodă. Cei mai activi votanți sunt de 56-70 de ani. Cei mai pasivi sunt tinerii de până la 25 de ani.

Alegătorii pot să-și exercite dreptul la vot până la ora 21.00. Biroul electoral poate decide prelungirea cu cel mult două ore a termenului votării, pentru a permite alegătorilor care stau în rând la secțiile de votare să-și exercite dreptul la vot.