logo

În doar câteva zile, DGLCA a evacuat circa 1350 de metri cubi de zăpadă


https://www.ipn.md/ro/in-doar-cateva-zile-dglca-a-evacuat-circa-1350-7967_1102057.html

În perioada 9-13 ianuarie, muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au intervenit la evacuarea zăpezii, fiind evacuați 1350 de metri cubi de zăpadă. Despre aceasta a anunțată șeful DGLCA, Ion Burdiumov, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite IPN.

Ion Burdiumov a menționat că subdiviziunile DGLCA au intervenit pe trotuare, la stațiile de așteptare, subterane, la căile de acces către curțile de bloc, instituțiile sociale și platformele de acumulare a deșeurilor.

Zilnic în procesul mecanizat de deszăpezire au fost antrenate circa 60 de utilaje dotate cu sărărițe și perii, iar în procesul manual – circa 420 de persoane au fost zilnic în teren.

„În contextul formării țurțurilor, facem apel către proprietarii de edificii, în special către gestionarii fondului locativ, administratorii de clădiri de menire social – să curețe acoperișurile de zăpadă pentru a evita formarea țurțurilor de gheață”, a menționat șeful DGLCA.

O altă problemă menționată ține de mașinile parcate pe căile de acces sau în curțile de bloc, care împiedică deszăpezirea cu ajutorul tehnicii. „Reiterăm solicitarea adresată proprietarilor de mașini pentru asigurarea accesului angajaților noștri, să elibereze căile de acces”, a mai declarat Ion Burdiumov.

În contextul în care cetățenii observă anumite situații de risc, aceștia sunt îndemnați să se adreseze gestionarilor de bloc sau să apeleze Dispeceratul Central Municipal la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.