logo

În centrul capitalei a avut loc marșul dedicat Zilei Victoriei


https://www.ipn.md/ro/in-centrul-capitalei-a-avut-loc-marsul-dedicat-zilei-7965_1104449.html

Susținătorii și membrii Partidului Socialiștilor au marcat Ziua Victoriei printr-un eveniment tradițional organizat pe 9 mai „Regimentul nemuritor”. Coloana de oameni a pornit în marș din Piața Marii Adunări Naționale și a mers până la Complexul Memorial „Eternitate”. Participanții au adus portretele ostașilor eroi și au ținut în mâini drapele Republicii Moldova și steagurile Victoriei, transmite IPN.



„Pentru noi, Ziua Victoriei este o mare sărbătoare. Fiecare familie a fost afectată de acel război teribil. Sute de mii de moldoveni au participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei în rândurile Armatei Roșii. Au murit aproximativ o jumătate de milion de civili. Nu putem uita acest lucru, nu putem permite denaturarea adevărului istoric, nu vom admite ca faptele eroice ale taților și bunicilor noștri să fie date uitării”, a declarat Igor Dodon, președintele PSRM.

Persoanele au depus flori la Flacăra Eternă de la Complexul memorial „Eternitate”, astfel fiind cinstită memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, celor care au luptat pentru victorie și care au contribuit la obținerea acesteia muncind în spatele frontului, precizează Partidul Socialiștilor într-un comunicat de presă.

La eveniment s-au alăturat și reprezentanții blocului politic de opoziție „Victorie” care a fost creat la Moscova. Manifestanții au adus cu ei drapele și pancarte și au scandat „Victoria” pe tot parcursul drumului. „De ziua Victoriei, am avut prilejul de a merge alături de alți colegi în coloană, din centrul Chișinăului, până la memorialul Eternitate, unde am depus flori și am ținut un minut de reculegere, în semn de profund respect și admirație pentru fapta eroică a strămoșilor noștri”, se menționează într-o postare a partidului Șansă care face parte din bloc.

Marșul Victoriei și al „Regimentului nemuritor” a fost organizat de Comitetul Național de Coordonare „Victoria”.