logo

În capitală a fost prezentată prima trecere de pietoni în format 3D


https://www.ipn.md/ro/in-capitala-a-fost-prezentata-prima-trecere-de-pietoni-in-7967_1028286.html

O trecere de pietoni din capitală a fost marcată în formatul 3D. Zebra se află la intersecţia străzii Docuceaev cu Şoseaua Hânceşti. Acţiunea are loc în cadrul unei campanii sociale lansate de către o companie petrolieră pentru sporirea securităţii şi educaţiei rutiere a copiilor, dar şi pentru sensibilizarea şoferilor cu privire la comportamentul în traficul rutier, transmite IPN.

Reprezentanta Inspectoratului Naţional de Patrulare, Uliana Catan, a declarat că în capitală şi la Bălţi încă 24 de treceri pentru pietoni urmează a fi marcate în formatul 3D. Acest tip de zebre creează o iluzie optică de relief, generând o vizibilitate mai mare, atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi.

Reprezentantul companiei petroliere care a iniţiat campania a menţionat că zebrele 3 D dau bine în intersecţiile cu trafic intens, cele din preajma magazinelor, instituţiilor de învăţământ.

Potrivit datelor INP, de la începutul acestui an în Republica Moldova au avut loc 135 de accidente produse pe trecerile de pietoni, iar ca urmare 7 pietoni au murit.