logo

În capitală a fost inaugurat Centrului Prietenos Tinerilor „Accept”


https://www.ipn.md/ro/in-capitala-a-fost-inaugurat-centrului-prietenos-tinerilor-accept-7967_1033014.html

În cadrul Asociației Medicale Teritoriale Centru din capitală a fost deschis Centrul Prietenos Tinerilor „Accept”. Acesta oferă servicii medicale integrate cu asistența psiho-socială, orientate spre prevenirea, depistarea precoce, tratamentul, reabilitarea psiho-socială, cât și susținerea tinerilor aflați în dificultate, transmite IPN.

Primăria capitalei informează că în cadrul activității Centrului se va ține cont de caracteristicile individuale ale tinerilor și va fi oferită asistență bazată pe următoarele principii: respect, bunăvoința și confidențialitate. Consultațiile vor avea caracter multidisciplinar, fiecare tânăr beneficiind de servicii gratuite.

Autoritățile își propun ca prin abordarea comprehensivă a necesităților tinerilor cu probleme să se reducă numărul celor cu infecții sexual transmisibile, inclusiv HIV și Hepatita. La fel, este vorba despre reducerea cazurilor de avort ilegal sau târziu. Se propune și reducerea problemelor de sănătate mintală ca rezultat al utilizării de substanțe psihoactive – alcoolism, narcomanie, tabagism, dar și a tulburărilor psiho-emoționale sau a dereglărilor de nutriție cât și a devierilor în dezvoltarea pubertară.