logo

În 22 de raioane, procesul de studii a fost suspendat


https://www.ipn.md/ro/in-22-de-raioane-procesul-de-studii-a-fost-7967_1101927.html

În 22 de raioane, procesul de studii a fost suspendat pentru o perioadă de 1-2 zile, iar fiecare autoritate locală va decide dacă se reia activitatea școlară pe 9 ianuarie, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, transmite IPN.

Guvernul precizează că în municipiile Chișinău și Bălți, la fel ca și în raioanele Anenii Noi, Orhei, Taraclia, Glodeni, Strășeni, Telenești elevii vor reveni în sălile de clasă pe 11 ianuarie.

În raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Florești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rezina, Ungheni, Sângerei, Șoldănești, Ștefan Vodă vacanța se va încheia pe 9 ianuarie, cu revenire la școală pe 10 ianuarie.

În același timp, în unele raioane, școlile vor relua procesul educațional începând cu ziua de marți, 9 ianuarie. Este vorba de Basarabeasca, Briceni, Cahul, Dondușeni, Drochia, Edineț, Hâncești, Ocnița, Râșcani, Soroca și UTA Găgăuzia. Excepție o constituie cei circa 600 de elevi din aceste localități care se deplasează cu transportul școlar, aceștia urmând să învețe de la distanță.

Decizia de a suspenda procesul educațional vine în contextul condițiilor meteorologice complicate înregistrate pe parcursul zile de luni, dar și al prognozelor pentru ziua de marți.