logo

Impresii de pe platoul filmului „Omul fără linia vieții”


https://www.ipn.md/ro/impresii-de-pe-platoul-filmului-omul-fara-linia-vietii-7967_1099618.html

Procesul de realizare a unui film este destul de stresant și nu este atât de ușor cum pare la prima vedere. Trebuie să-ți asumi o responsabilitate pentru toată echipa pe care o ai lângă tine, pentru actorii care vin să se filmeze, pentru calitatea produsului. Dar, până la urmă, omul sfințește locul. O spune Adriana Vasilcov, regizoarea și producătoarea filmului „Omul fără linia vieții”, care, alături de actori și protagonistul principal al filmului, au împărtășit impresii în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Amintindu-și cazuri mai neobișnuite de pe platoul de filmare, regizoarea a spus că au fost două actrițe care s-au bătut în film. Maia Morgenstern refuza să o lovească inițial pe Dana Ciobanu, care era destul de gingașă, dar, într-un final, s-a filmat dubla cu lovitura.

Ea mai spune că nu a avut parte doar de laude, a fost o colaborare sinceră, a învățat și lecții din anumite situații. Sarcina echipei a fost să aducă diferite categorii de vârstă la cinematograf.

Actrița Alina Rusu spune că o scenă mai intima, unde a trebuit să se dezbrace, a fost una din cele mai memorabile, dar trebuia să o trăiască pe Tina, eroina sa.

Petru Oistric, actor în filmul „Omul fără linia vieții”, a declarat că a lucrat cu o deosebită plăcere și nici pentru o clipă nu a ezitat și nu a avut gând să renunțe. „Când ai în spate o echipă puternică, nu ai cum să dai înapoi”, a declarat actorul.

Scenaristul și protagonistul principal al filmului „Omul fără linia vieții” este inginerului român Ionel Sporea, inventatorul primului robot modern pentru antrenamentele de tenis de masă, care s-a ales cu o sentință de 12 ani de închisoare pentru trădare de patrie. Spune că încă nu a văzut filmul, dar având în vedere că a fost prezent pe platoul de filmare, nu are nicio îndoială că este un film excepțional.  Sunt mulți care vor să vină la premieră, la cinematografele din București, Iași, Timișoara și comunitatea de români din Canada, America, Florida, toți care știu de film abia așteaptă să-l vadă. Protagonistul susține că decizia de a investi în film a fost una din cele mai bune alegeri din viața sa.

Principala motivație de a face acest film despre el a fost pentru că a vrut să arate că lucrurile au fost altfel. A stat în închisoare la Jilava, trecând prin acel iad. Succesele  pe care le-a atins după arată poate să fie un exemplu de urmat. „Merităm ca și publicul să ne răsplătească și să avem mulțumirea că am făcut ceva care să rămână după noi”, a declarat Ionel Sporea.

Conferința de presă s-a desfășurat în cadrul proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare”, realizat de Agenția de presă IPN cu finanțarea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Conținutul conferinței de presă nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.